wereldpaviljoe

 

Een superleuke attractie voor jong en oud. Stap in een echte Fokker 50 JetSTAR, vlieg naar een andere wereld en maak kennis met het Midden-Amerikaanse land Nicaragua en het Afrikaanse Ghana.
Je waant je in deze landen en beleeft het leven van de mensen daar. Je kijkt naar films, beleeft games, stuurt een digitale kaart naar je vriend(in), speelt marktman/vrouw of poetst schoenen, maakt speelgoed van afvalmateriaal of maakt sieraden in de workshops.
In Ghana maak je een heuse busrit door het land, beleef via Virtual Reality het leven alsof je er zelf bij bent, luister onder de Baobabboom naar de traditionele verhalen en trommel mee bij de muziekwand. Of neem plaats in een boot en ervaar via VR-simulatie de barre overtocht die bootvluchtelingen maken vanuit Afrika naar het Italiaanse eiland Lampedusa.
Kom! Mis het vliegtuig niet en stap snel in!


In het Wereldpaviljoen ontmoeten culturen elkaar waardoor meer begrip ontstaat voor elkaars doen en laten. Daardoor wordt de basis gelegd voor betere samenwerking en communicatie in de wijk, de regio, het land en de wereld.
We zijn van start gegaan met het inleefatelier Nicaragua en zijn uitgebreid medio april met een belevingscentrum Ghana. De toeristische openstelling is elke woensdag- en zondagmiddag. Door de week bezoeken schoolklassen het Wereldpaviljoen en is er ruimte voor arrangementen voor groepen (KBO, Vrouwenorganisaties, families e.d.)

 

 

 

­